HTML

Linkblog

Utolsó kommentek

  • buda_: hozd ki holnap edericsre a svéd söröm ottleszek a strandon ;) (2008.07.05. 20:47) 13. nap
  • buda_: enyém a sör! kösz! (2008.07.05. 20:46) 13. nap
  • jurgen: Király a blogod! Figyeltem amikor netnél voltam! :) Jöhet a sör! :) (2008.07.05. 15:49) 13. nap
  • tom.: biztos ami biztos.. (2008.07.05. 09:08) 13. nap
  • tom.: kérem! (2008.07.05. 09:07) 13. nap
  • Utolsó 20

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kép, mer kell

2008.06.25. 00:07 renman nerd

2. nap

A mai nap hetfö, igy megismerkedtunk a tömegközlekedessel is. A buszok a "HEV" menetrendjehez vannak igazitva igy kiszamithato hogy mikor er be az ember a kulvårosbol Stockholmba. Ezenkivul a buszok pontosan jönnek, a soförök åltalåban bevåndorlok, valamint a vonat, "HEV" loszagu. A metro tiszta es modern.
Ezt a napot az Ovårosban, Gamla Stanban töltöttuk, ahol a kirålyi palota es a hozzå tartozo dolgok, kirålyi templom stb. van. Ertelem szeruen a våros legöregebb resze, ami meg mindig eredeti ållapotåban van, köszönhetöen annak, hogy nem bombåztåk porrå. Ennek az a következmenye, hogy az utcåk nehol 90 centi szelesek (nem windy) a hazak pedig eleg jol neznek ki. Åltalåban ezek szerepelnek az utikönyvekben is. Itt talalhato egy olyan torony is, amit annak a rönknek a helyen epitettek, ami na, szoval bonyolult:) Tuzvesz szinte mindent elsöpört viszont, igy a templom tetöszerkezete pl vasbol lett ujraepitve. A varos annyiban kulönbözik a mi fövårosunktol, hogy itt 2 Vaci utca van, mivel az Ovåros is 2 reszböl åll, mert itt minden több reszböl åll a sok viz miatt, ami ha körbevesz egy földet akkor abbol sziget lesz. Kirålyi palota leven van kirålyi örseg is, akik kirålyian våltjåk egymåst minden delben. Nagy paråde, rezesbanda Xilofonnal (emlekeztek, amikor tanultuk a betuket, akkor ez volt az X-nel). Nagyon sok ember gyulik ilyenkor itt össze, mondhatni turistalåtvånyossåg, nem is kicsi. Miutån leadtåk az örseget, unnepelyesen kiuritik a tårat majd leadjåk a fegyvert. A biztonsåg kedveert miutån kiuritettek a csövet, belelönek egy hengerbe, hogy tenyleg ures-e. Ezek az emberek sorkatonåk, akik 11 honapot szolgålnak. Minden hercehurca utån beszållnak egy buszba es eltunnek.
Ezek utan lementunk a tengerhez, ami hivatalosan nem is a tenger, de azert nekunk az. Itt vannak mindenfele nagy hajok meg van egy trubadur szobor is, aki valami hires gyerek volt. Ja, egyebkent ez a Lovagok szigete. Ebböl az öbölböl eleg jo kilåtås nyilik mindenfele, fökent arra amerre az öböl nez.
Miutan felfedeztunk mindent, es eleredt az esö, ugy döntöttunk, hogy visszmegyunk a belvårosba es körulnezunk meg egy kicsit. Lementunk egy olyan piacra ami a föld alatt van es rendesen mozgolepcsön kell lemenni meg minden. A lepcsö ahogy leer, rögtön a kirålyi/ållami szeszbolt fogad, ahol ugy megy a sorbanållås, mint nålunk az okmånyirodåban, sorszåmot kell huzni:) (kepi illusztråcio kesöbb)
Eleg budös van lent, mivel van ott minden, de fökent a halszag a dominåns. Van egyebkent egy magyar bolt is, ahol lehet Gyermelyit, Teliszalamit, Gyulait, Csabait meg Erös Piståt kapni. A sråc egyebkent nem beszel magyarul csak pår szot talån, azt hiszem szerb vagy mifele. Beugrottunk egy InterSportba meg, ahol jol körulneztunk a dråga cuccok között, majd amikor kijöttunk, konstatåltuk, hogy bizony szakad az esö.
Gyorsan åtfutottunk egy måsik sportboltba ahol meg megdrågåbb volt minden, de mivel elållt az esö igy ez kevesbe zavart minket. Hazafele bementunk egy boltba csipszert, ami itt 300 grammos es elegge finom. A csaj magyaråzott valamit, hogy be akarja zårni a kasszåt, de håt en csak egy turista vagyok, nem ertettem:) aztån åtmentem egy måsikhoz az meg fizetes utån kezdett valamit nagyon mondani, de csodåk csodåja, azt sem ertettem. Hazafele egy indiai vitt minket busszal, aki rendesen turbånban vagy miben vezetett, mokås kios figura volt, vigyorgott folyamatosan. Ja igen, a berlet meg olyan mågnescsikos, szoval a metro meg a "HEV" is olyan forgovillås, ami azzal muködik. Csalni viszont nem nehez, ellenörök szinte nincsenek is.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://iminsweden.blog.hu/api/trackback/id/tr34538066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása